HIPPISCHE ACHTERGROND
 

De liefde voor paarden zat er al heel vroeg in. Als peuter van 1 jaar was ik tijdens een vakantie in Duitsland niet weg te krijgen bij de grote Koudbloedmerrie van de boerderij.
Het was voor mijn ouders geen verrassing dat ik wilde leren pa
ardrijden. Ik ben begonnen op negenjarige leeftijd bij manege Finmarken, nu paardensportcentrum Riant. Ik was aan de kleine kant en de paarden veel te groot, dus dat was afzien in het begin, maar de verslaving was geboren.

 

 

Voor mijn elfde verjaardag kreeg ik de New Forestpony Flicka en met deze pony heb ik een geweldige tijd gehad, ik deed er alles mee.In die tijd reed ik "serieus" dressuur, maar eigenlijk wilde ik springruiter worden. Ik durfde alles en dat ging natuurlijk een keer verkeerd en we sloegen vervelend over de kop.....einde springcarriëre. Vanaf die tijd was ik dressuurruiter. Ik groeide van Flicka af en toen ik dertien was kwam er een paard, Tornado.

 

 

 

 

De overstap van pony naar paard verliep niet helemaal vlekkeloos en Tornado reed met mij in plaats van andersom. Als hij vond dat het lesuur voorbij was, sprong hij over het hek van de bak en ging regelrecht naar stal. Gelukkig is het allemaal goed gekomen en ben ik met dit paard L dressuur geworden. Veel meer capaciteiten had dit paard niet en ik wilde graag verder.

 

 

 

 Mijn vader vond voor mij een hele chique afstammeling van Cartoonist en met dit paard, Patrick, heb ik heel veel bereikt. Onder begeleiding van meneer Oudt was ik op vijftienjarige leeftijd Z dressuur. Helaas kreeg Patrick longproblemen en moest ik hem laten inslapen.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 In die tijd was ik druk met school en stond het rijden op een laag pitje. Wel begon ik toen al met lesgeven, eerst een kinderlesje op de manege en later instructeur bij ponyclub "de Bosruiters" in Ugchelen.

 

 Een paar jaar later kwam ik bij toeval terecht bij de fam. van Soesbergen in Achterveld. Zij hebben Friese paarden en daar heb ik veertien jaar met heel veel plezier mee gewerkt. In die tijd heb ik ook leren mennen. Er werd een koetsiersbewijscursus gegeven, maar er waren mensen te weinig en men vroeg mij of ik mee wilde doen. Ik vond mennen helemaal niets en meer een sport voor tachtigplussers, maar ik heb mij om laten praten. Meneer van Engelen gaf de cursus en na twee lessen vond ik het al helemaal geweldig. Meneer van Engelen heeft mij gestimuleerd om wedstrijden te gaan rijden en dat ging prima. Met Jaukje en met Rimke Z dressuur en met Astrid en Emi zelfs ZZ dressuur.

 

 

 

Het was een leuke tijd, maar ik wilde weer graag wat voor mezelf, het liefst een tweespannetje en ik wilde ook graag marathons gaan rijden. Mijn partner Wout Gerritse had een bloedmooi span B Welshjes en ook Cor v.d.Brink en Wout Kok reden met zulke mooie pony's, dus de keuze was snel gemaakt. Bij Piet Steeghs van de Steehorst heb ik Basje als veulen gekocht en van Wout heb ik Gentleman "afgepikt" en nu rijd ik met heel veel plezier met deze "muizen". Ik train met mijn pony's bij Lammert Haanstra.